Copiii cu COVID-19 au avut febră, simptome respiratorii și gastro-intestinale

Copiii cu COVID-19 au avut febră, simptome respiratorii și gastro-intestinale

Autorii au menționat că acupunctura pentru PDS refractare a fost examinată anterior într-un singur studiu alimentat corespunzător, controlat cu placebo.

PDS implică simptome legate de masă, precum plinătatea, saturația timpurie, balonarea și sindromul de durere epigastrică, precum și plângeri, cum ar fi durerea epigastrică sau arsurile care nu au legătură cu mesele, a explicat grupul. Tulburările digestive funcționale au fost asociate cu boli autoimune și atopice și cu comorbidități psihologice, cum ar fi anxietatea.

Nicholas J. Talley, MD, dr., MMedSci, de la Universitatea din Newcastle din Australia, a declarat pentru MedPage Today că studiul a apărut foarte bine realizat. "Cel mai impresionant din punct de vedere al rezultatelor a fost aplicarea unui obiectiv final co-primar de rezolvare a simptomelor, eliminare, la 4 săptămâni, care a fost îndeplinit și a arătat beneficiul acupuncturii persistat după încetarea terapiei, sugerând că acupunctura ar putea schimba istoricul natural al tulburării," a spus Talley, care nu a fost implicat în cercetare.

Datele emergente au sugerat că inflamația duodenală cu eozinofile crescute și degranularea eozinofilelor și modificările microbiomului duodenal pot fi mecanisme de bază importante care induc PDS. "Nu se cunoaște dacă acupunctura modulează aceste anomalii prin mecanisme neuronale, dar ar trebui testată," a spus el, adăugând că constatările au indicat "nu există un mecanism clar de ce ar trebui să funcționeze acupunctura. Mai mult, rezultatele ar putea să nu fie reproductibile în altă parte, din cauza necesității de a oferi expert de terapie cu acupunctură."

Detalii de studiu

Cercetătorii au recrutat 278 de pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani din cinci site-uri în perioada aprilie 2017 – ianuarie 2019. Participanții au îndeplinit criteriile Rome IV pentru PDS și toți au avut endoscopii normale în decurs de un an de la înscriere. Au fost repartizați aleatoriu la 12 sesiuni (20 de minute de trei ori pe săptămână) într-un braț de acupunctură (n = 138) sau un braț de acupunctură fals (n = 140) timp de 4 săptămâni. Vârsta medie în cele două brațe a fost de 41,6 și respectiv 41,2 ani, iar femeile au reprezentat 72,5% și respectiv 62,1% din cele două grupuri. Aproximativ 22% din ambele brațe au fost testate pozitiv pentru Helicobacter pylori.

Pacienții, evaluatorii de rezultate și analiștii statistici au fost orbiți pentru atribuirea brațelor, dar acupuncturii nu.

Chestionarele pacienților au fost utilizate pentru a înregistra rezultatele, inclusiv o evaluare globală a efectului general al tratamentului și evaluarea a opt simptome (plenitudine postprandială, saturație timpurie, balonare abdominală superioară, durere epigastrică, arsură epigastrică, greață, vărsături și eructații) pe o scară de severitate de la 0 la 3 o dată pe săptămână în timpul perioadei de tratament și la săptămânile 8, 12 și 16 în timpul urmăririi. Pacienții au completat, de asemenea, chestionare privind calitatea vieții și starea psihologică privind depresia și anxietatea.

Ei au fost considerați respondenți dacă au spus că simptomele lor sunt "extrem de îmbunătățit" sau "îmbunătățit." Rata de eliminare a fost definită ca proporția ale cărei scoruri pe scara de severitate au atins zero pentru toate cele trei simptome cardinale (plenitudine postprandială, balonare abdominală superioară și saturație timpurie) în săptămâna 4. Terapia cu acupunctură a fost considerată eficientă numai dacă ambele rezultate primare semnificație atinsă. Nu s-au produs evenimente adverse grave în niciunul dintre grupuri.

Potrivit autorilor, limitările studiului au inclus dependența sa de rezultatele raportate de pacient, mai degrabă decât rezultatele obiective. Alte limitări au fost absența măsurătorilor zilnice, rata ridicată a abandonului școlar și incapacitatea de a orbi acupunctorii. Mai mult decât atât, numărul mic de pacienți cu H. pylori a exclus o subanaliză suplimentară a acestui grup. În plus, deoarece studiul cine a luat urotrin a fost realizat în China, este posibil ca rezultatele să nu fie aplicabile în altă parte.

Dezvăluiri

Acest studiu a fost susținut de Comisia municipală de știință și tehnologie din Beijing.

Autorii nu au dezvăluit niciun conflict de interese.

Talley nu a dezvăluit interese concurente relevante pentru aceste comentarii.

Sursa primara

Analele Medicinii Interne

Referință sursă: Yang J-W și colab "Efectul acupuncturii pentru sindromul de detresă postprandială: un studiu clinic randomizat" Ann Intern Med 2020; DOI: 10.7326 / M19-2880.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Pacienții pediatrici cu COVID-19 acut și cei cu sindrom inflamator multi-sistem la copii (MIS-C) au prezentat dovezi de leziuni hepatice acute, dar fiecare grup a avut caracteristici clinice diferite, a spus un cercetător.

Pacienții cu MIS-C erau mai tineri, aveau mai multe admisii la UCI și niveluri mai ridicate de markeri inflamatori, în timp ce pacienții cu COVID-19 cu leziuni hepatice acute aveau mai multe șanse de a avea IMC mai mare, a raportat Amanda Cantor, MD, de la Universitatea Columbia din New York City.

De fapt, IMC a fost semnificativ asociat cu gradul de leziuni hepatice la copiii cu COVID-19, dar nu cu MIS-C, a spus ea într-o prezentare la reuniunea virtuală a Asociației Americane pentru Studiul Bolilor hepatice.

Cantor a descris cum erau "două fenotipuri clinice distincte cauzate de același virus." Ea și colegii ei au adăugat că MIS-C "a schimbat percepția asupra gravității acestei infecții la copii," deoarece manifestările pediatrice ale COVID-19 la copii au fost considerate ușoare.

Aceștia au examinat date de la 291 de pacienți, cu vârsta de 21 de ani și mai tineri, la două centre medicale din New York din martie-mai 2020. MIS-C a fost definit utilizând criteriile CDC, dar Cantor a spus că acești pacienți aveau febră, dovezi de laborator ale inflamației și dovezi ale boală clinică severă care necesită spitalizare cu implicare de organe multi-sistem. Copiii cu COVID-19 au avut febră, simptome respiratorii și gastro-intestinale. Leziunile hepatice acute au fost clasificate drept ușoare dacă nivelurile de alanină aminotransferază au fost peste limita superioară a normalului (40-200 U / L) și severe dacă au fost peste 200 U / L.

Au existat 220 de pacienți cu infecție acută cu COVID-19 și 71 cu MIS-C. Pacienții cu COVID-19 cu leziuni hepatice acute au avut tendința de a fi mai în vârstă (vârsta medie de 9 ani) și au fost mai predispuși să fie hispanici, în timp ce pacienții cu MIS-C cu leziuni hepatice acute au avut tendința de a fi mai în vârstă (vârsta medie de 13 ani) și au fost mai probabil să fie băieți .

Mai mulți pacienți cu COVID-19 au avut o afecțiune preexistentă în comparație cu pacienții cu MIS-C. Nu a existat nicio diferență în leziunile hepatice între cei cu COVID-19 care au avut sau nu au avut o afecțiune preexistentă. Dacă pacienții cu MIS-C au avut o afecțiune preexistentă, aceștia au o probabilitate mai mare de leziuni hepatice, a spus Cantor.

A existat, de asemenea, o diferență între markerii inflamatori și leziunile hepatice acute. Pe măsură ce leziunile hepatice s-au înrăutățit, acest lucru a fost corelat cu niveluri mai ridicate de feritină, proteină C-reactivă atât la pacienții cu MIS-C, cât și cu COVID-19 și cu niveluri mai ridicate de dimer D doar la pacienții cu MIS-C. IL-6 a fost crescută la toți pacienții și nu s-a agravat cu gradul de leziune hepatică.

O proporție substanțial mai mare de pacienți cu MIS-C au fost admiși la UCI față de pacienții cu COVID-19 (aproximativ 54% vs 24%), deși cu proporții similare de pacienți cu insuficiență multi-organică (13,6% vs 13%). Cu toate acestea, Cantor a remarcat dimensiunea redusă a eșantionului pacienților cu MIS-C și a spus că studiul ar fi putut fi insuficient pentru a detecta diferențele dintre aceste rezultate.

Ea a adăugat că pacienții cu COVID-19 cu leziuni hepatice acute au fost mai susceptibili de a fi admiși la UCI și au insuficiență multi-organică.

Și toate cele șase decese de pacienți din cohortă au fost din grupul COVID-19. Toate aveau condiții preexistente; trei au avut astm și cei doi care au avut leziuni hepatice acute au avut, de asemenea, obezitate.

În timp ce leziunile hepatice "poate fi un fenomen tranzitoriu, pacienții … necesită o monitorizare atentă în timpul internării și o urmărire pe termen lung pentru a asigura normalizarea," Spuse Cantor.

Molly Walker este editor asociat, care acoperă bolile infecțioase pentru MedPage Today. Are o pasiune pentru dovezi, date și sănătate publică. Urma

Dezvăluiri

Cantor nu a dezvăluit nicio relație relevantă cu industria. Un coautor a dezvăluit sprijinul lui Gilead.

Sursa primara

Asociația americană pentru studiul bolilor hepatice

Referință sursă: Cantor A și colab "Infecția cu SARS-CoV-2 la copii: o analiză a două fenotipuri clinice distincte cauzate de același virus" AASLD 2020; Rezumat 11.

Inhibitorii pompei de protoni care supresează acidul au afectat sinteza acetilcolinei, indicând o altă posibilă legătură între aceste medicamente gastro-intestinale și riscul de demență. (Alzheimer & Demenţă)

Un model 3D de țesuturi cerebrale umane bioinginerate a dezvoltat caracteristici ale bolii Alzheimer – inclusiv formarea plăcii beta-amiloid, pierderea neuronală, neuroinflamarea și funcționalitatea redusă a rețelei neuronale – atunci când este infectat cu virusul herpes simplex-1. (Progrese științifice)

Aproape toți pacienții (cu 96%) italieni cu scleroză multiplă (SM) care au avut COVID-19 au prezentat simptome ușoare cu pneumonie ușoară sau lipsită de pneumonie, a arătat un studiu timpuriu. (Neurologie Lancet)

Doisprezece din cei 27 de pacienți cu COVID-19 internați la o terapie intensivă în Turcia au prezentat anomalii cerebrale la RMN. (Radiologie)

Un model de inteligență artificială a prezis cu precizie riscul de Alzheimer prin evaluarea RMN-urilor, scorurilor cognitive, vârsta și sexul, învingând 11 neurologi practicanți. (Creier)

Romanul tau PET tracer RO948 F 18 a demonstrat o specificitate ridicată pentru tau de tip boală Alzheimer. (JAMA Neurologie)

Consumul de alcool nu a crescut riscul Parkinson, a constatat un studiu prospectiv de 210.000 de adulți. (Tulburări de mișcare)

Impactul repetitiv al capului a crescut riscul mortalității prin toate cauzele într-un studiu realizat pe 14.000 de jucători ai Ligii Naționale de Fotbal. (Rețea JAMA deschisă)

Narcolepsia a fost asociată cu un risc crescut de fractură osoasă. (Medicina somnului)

Produsul pe bază de plante kratom (mitraginină) a fost legat de criza de descoperire la pacienții cu epilepsie. (Neurologie: practică clinică)

Studiile clinice privind marijuana pentru MS și boala Huntington au primit aprobarea de la FDA, DEA și alte agenții pentru a fi expediate în SUA, a anunțat compania de canabis medical MMJ International Holdings.

Unde sunt loviturile? Datele din 800 de spitale din SUA arată o scădere cu 39% a imaginii pentru a evalua accidentul vascular cerebral în timpul pandemiei COVID-19. (New England Journal of Medicine)

Ultima actualizare 12 mai 2020

Judy George acoperă știrile despre neurologie și neuroștiințe pentru MedPage Today, scriind despre îmbătrânirea creierului, Alzheimer, demență, SM, boli rare, epilepsie, autism, cefalee, accident vascular cerebral, Parkinson, SLA, contuzie, CTE, somn, durere și multe altele.